Ravintola Pinella

Åbloggarit saivat kutsun Ravintola Pinellaan lounaalle missä saimme tavata uuden keittiömestarin sekä saimme maistella erään klassikon uudella tvistillä. Kuulimme myös kesän tulevista tapahtumista. Ravintola Pinella sijaitsee aivan Turun Tuomikirkon läheisyydessä upean Aurajoen rannalla.
  * Kaupallinen yhteistyö
Ensin hieman historiaa
Turussa vuonna 1827 riehuneen suurpalon jälkeen Turun tuomiokirkon ympäristöön kaavoitettiin puisto ja vuonna 1836 valmistui jokirantaan suuri pylväikkö.
Pylväikkö on Pinellan vanhin osa, mutta alun perin sen tilat palvelivat merimiesten ja kalastajien tarpeita.
Vuonna 1848 Nils Pinello perusti puistikkoon kahvilan, joka tuli paikallisten keskuudessa tunnetuksi nimellä Pinella. Rakennus siirrettiin nykyiselle paikalleen pylväikön yläpuolelle vuonna 1863 ja näin Puupinella sai alkunsa.

Ravintolan kiehtova maine kulttuuri- ja taide-elämän kohtauspaikkana syntyi 1900-luvun aikana, kun paikallisilla kirjailijoilla, taiteilijoilla ja boheemeilla oli tapana kokoontua Pinellaan. Turun Taiteilijaseuran omistuksessa maine vain vahvistui.Vuonna 1973 Pinella restauroitiin ja ravintola avasi jokirantaan terassin, joka oli Suomen ensimmäinen anniskeluoikeuksin varustettu katuterassi. Pinellan suosio vahvistui entisestään ja kesäisin sen terassi oli kaupungin suosituin kohtauspaikka.Pinellan viimeiset vuodet ennen nyt tehtyä remonttia olivat hiljaisen rapistumisen aikaa. Maaliskuussa 2011 uudelleen avattu Pinella on kokenut täydellisen peruskorjauksen ja sen miljöössä sulautuvat tyylikkäästi yhteen historiallisten rakennusten arkkitehtuuriset piirteet ja nykypäivän vaatimusten mukaiset ratkaisut. Uudet yksityiskohdat, sisustus ja tekniikka ovat tätä päivää ja suunniteltu täyttämään nykyihmisten odotukset ja tarpeet.

Tilaisuuden avasi Sunbornin myynti -ja markkinointijohtaja Joni Hakkarainen
 Yläkerran upea tila mikä sopii moneen juhlaan.

Alakerran ravintolatila Keittiömestari Kim Mustonen. Monessa mukana ollut alansa huippu. Työskennellyt mm Australiassa kasvisravintolassa sekä Michelin palkitussa Ravintola Olossa. Joten luvassa on gourmet ruokaa maailmalta ja Suomesta. Hän hieman lupaili että Pinellan listoille olisi tulossa kaupungin paras vegaaniburgeri ja sehän on sitten heti testattava. Nimittäin en ole vielä tästä kaupungista löytänyt edes hyvää vege /kasvisburgeria.Joten nyt on odotukset kovat. Hän myöskin kertoi kutsuvansa uransa varrelta muita huippukokkeja Pinellaan vieraileviksi tähdiksi niin kannattaa olla kuulolla ja varata pöytä ajoissa.
 Alkuruokana raakapihvi munan kera. Poron fileetä,luomukananmunaa ja sinappia.
Tämä annos on 1950-luvun menulta ja "yksi klassisen kolmosen" annoksista.


Pääruoka. Hiillostettua siikaa,karhunlaukkaa ja voikastiketta.( tämä annos oli Kimin speciaali jota ei löydy listalta). Herkullinen annos missä oli tekstuuria ja rikkaita makuja.
Ravintolapäällikkö Laura Vähätalo ja Kondiittori Pinja Paakkonen
Ruusujälkiruoka a la kondiittori Pinja Paakkonen. Ruusukermaa ja pikkelöytyjä ruusun terälehtiä. Annoksen kanssa tuli lasissa raparperia ja proseccoa. Yksi kauneimmista jälkiruoka-annoksista mitä viime aikoina nähnyt ja se maku. Täydellistä. Oli niin täydellistä ettei millään olisi halunnut rikkoa kukkasta.


UUTTA TURUSSA - JA SUOMESSA

Jälkiruuat ovat yksi ravintolamaailman seuraavista trendeistä.Maailmalla on avattu pelkästään jälkiruokia tarjoilevia ravintoloita ja Suomessakin jälkiruoka on noussut entistä tärkeämmäksi osaksi ateriakokonaisuutta. 
Toukokuussa Turussakin päästään uutuuden makuun, kun kondiittori Pinja Paakkosen
makea maistelumenu tulee tarjolle Pinellaan. Tilaisuus kannattaa hyödyntää, sillä tämä on Suomessa harvinaista. Minä ainakin menen kokeilemaan sen menun. Kuulostaa niin hyvältä.

KOKEILUNHALUINEN KONDIITTORI

Pinjan rakkaus ruokaan, intohimo käsillä tekemiseen ja taiteellinen luonne johtivat hänet alunperin kondiittorikouluun Turkuun, minkä jälkeen hän suoritti vielä arvostetun patisserie-tutkinnon Ranskassa. Siitä lähtien Pinja on työskennellyt kondiittorina Suomessa ja maailmalla.
Kokeilunhaluinen kondiittori ei juuri palaa samoihin resepteihin.Uusia makuja on kiva kokeilla, kun hyvä perustekniikka antaa siihen eväät – toki kaikki annokset pitää aina myös testata. Paras jälkiruoka syntyy, kun se yhdistää eri tekstuureja, lämpötiloja ja suutuntumaa. Esimerkiksi maistelumenun suklaa-annoksessa halusin yhdistää suklaan herkullisimmat olomuodot. Siinä on lämpöä, viileyttä, rapeutta ja pehmeyttä.Menun uniikeissa annoksissa maistuu mm. raparperi, passion ja musta tee. Maut kuljettavat keveästä ja herkästä raikkaan pirteän kautta täyteläiseen päätökseen, Pinja lupaa. 

Sunbornin tapahtumatuottaja Pietu Sepponen kertoi tulevista tapahtumista ja nepä olivatkin vallan mielenkiintoisia.

MUSIIKKIA, KOMIIKKAA JA KISATUNNELMAA VANHASSA KESKUSTASSA
Pinellan parisataapaikkainen, säävarma tapahtumateltta pystytetään Vanhalle Suurtorille huhtikuun lopussa.
Tapahtumakausi käynnistyy jääkiekon MM-kisoilla, joita voi seurata teltan jättiscreeniltä. Lauantaina 18.5.vietetään Euroviisuvalvojaisia ja kesäkuun alussa alkaa livekeikkojen sarja. Lisäksi luvassa on ainakin stand up -keikkoja, kesäistä karaokea ja DJ-klubeja
Tänä vuonna teltan tapahtumakattaus on entistä monipuolisempi. Tavoitteena on ollut luoda turkulaisten yhteinen olohuone ja elävöittää Vanhan Suurtorin ympäristöä entisestään. Siksi mukana on viime kesän tapaan paljon ilmaistapahtumia, mutta myös pääsylipullisia keikkoja, jotka mahdollistavat entistäkin korkeatasoisemman liveohjelman.Teltta palvelee myös useissa Turun kesän huipputapahtumissa,kuten Kesärauha-festivaaleilla 14.-15.6., Keskiaikaisten markkinoiden aikaan sekä Vegåniavegaaniruokafestivaalin yhteydessä järjestettävässä Vølume-musiikkitapahtumassa elokuun alussa.

TÄHÄN MENNESSÄ VAHVISTUNEET TAPAHTUMAT:

Jääkiekon MM-kisat jättiscreenillä 10.-26.5.
Euroviisukatsomo la 18.5.
Livekeikkoja mm.
Su 16.6 ”Lisärauha”Kingston Wallin keikka
Ke 3.7. Sir Elwood Trio
To 4.7. Mikko Harju
Pe 5.7. Pinella goes stand up: Tomi Haustola
Pe 12.7. Nirvana Tribute Unplugged
La 13.7. Pinella goes stand up: Mikko Vaismaa
To 18.7. Younghearted
To 1.8. Samae Koskinen

Pe 16.8. Severi Peura & Selvännäkijät + Joana & Bossakopla


TÄSTÄ linkistä Pinellan sivulle.
Kaunis kiitos Jutta Ruusunen (Sunborn  viestinnän suunnittelija ), Pietu Sepponen, Joni Hakkarainen, Laura Vähätalo ja etenkin upean makuelämyksen loihtijat Kim ja Pinja.

Mikä viikon aloitus. Upeaa ruokaa upeassa miljöössä hyvässä seurassa.
Elämä hymyilee.
                                     //Lena


Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.