Kombuchan kuulumiset

Muistatteko marraskuulta blogikirjoitukseni venäläisestä Kombuchasta jonka sain ystävältä.Linkki siihen postaukseen. Scoby voi edelleen hyvin ja on erittäin tuottelias.SCOBY on lyhenne sanoista Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast. Tämä scoby asustelee hotellissa. Lisäsin aamulla hieman uutta teetä niin jaksaa olla voimissaan. Miksikö hotellissa? No jos tuolle emolle sattuisi jotain niin hyvä olla varaemo. 

Juon Kombuchaa päivittäin. Se maistuu hyvältä ja sen parissa on kiva puuhailla. Itse Scoby eli Volgan sieni näyttää ja tuntuu hieman oudolta. Hieman sellainen limainen kelluva möykky. Kombuchaa on edullista tehdä. Tällaiseen 3 litran lasipurkkiin lisään aika ajoin teetä mihin käytän normaalia pussiteetä  noin 3 kpl ja ½ dl sokeria.Joten juoma  ei sisällä juurikaan kaloreita.


Mulla on aina kannullinen kylmää kombuchaa jääkaapissa. Kokeilen aina välillä laittaa sinne marjoja ja jotain muuta makua antamaan. Lisäämällä siihen hieman lisää sokeria tai makeutusainetta ja sitruunaa maistuu se ihan simalta. Ihan täydellistä.
Viime viikolla kokeilin hiihihapotusta. Ostin kaksi litran patenttikorkillista pulloa.
Toiseen laitoin melkein kokonaisen granaattiomenan siemenet ja toiseen sitruuna makuainetta ja pala banaania. Juomaan saa juuri hiilihappoa noista lisätyistä marjoista tai hedelmistä. Pullot saivat seistä pöydällä 3 päivää ja kerran päivässä avasin korkin jotta pullot eivät paineen alla räjähdä. Granaattiomena oli hyvää mutta ehkä hieman ylikäynyttä. Sille olisi riittänyt 2 päivää  huoneenlämmössä. Sitruunan kera oli ihan täydellistä mutta seuraavalla kerralla tuoretta eikä makuaineina.

Tässä aamulla pullotetut. Toisessa sitruunaa ja appelsiinia, toisessa pelkkää sitruunaa niin kuoret kuin mehu. Valitsin luomuhedelmät puhtauden takia. Nämä ovat juotavassa kunnossa 3 päivässä. En ole lisännyt sokeria joten sen saa jokainen itse lisätä halutessaan.
Kun juomassa on tarpeeksi hiilihappoa siirretään pullot viileään. Muuten niistä tulee ylikäyneitä.Jääkaapissa prosessi hidastuu eikä ne muutenkaan ole siellä niin kauan.
Suosittelen kokeilemaan. Ei tarvitse ostaa mitään erikoista tai kallista starttipakettia. Kysy onko jollain tuttavalla pala scobya ja hieman startterinestettä.Siitä se lähtee.

Mukavaa viikonloppua kaikille
  
//Lena


Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.