Kombuchan kuulumiset

Muistatteko marraskuulta blogikirjoitukseni venäläisestä Kombuchasta jonka sain ystävältä.Linkki siihen postaukseen. Scoby voi edelleen hyvin ja on erittäin tuottelias.SCOBY on lyhenne sanoista Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast. Tämä scoby asustelee hotellissa. Lisäsin aamulla hieman uutta teetä niin jaksaa olla voimissaan. Miksikö hotellissa? No jos tuolle emolle sattuisi jotain niin hyvä olla varaemo. 

Juon Kombuchaa päivittäin. Se maistuu hyvältä ja sen parissa on kiva puuhailla. Itse Scoby eli Volgan sieni näyttää ja tuntuu hieman oudolta. Hieman sellainen limainen kelluva möykky. Kombuchaa on edullista tehdä. Tällaiseen 3 litran lasipurkkiin lisään aika ajoin teetä mihin käytän normaalia pussiteetä  noin 3 kpl ja ½ dl sokeria.Joten juoma  ei sisällä juurikaan kaloreita.


Mulla on aina kannullinen kylmää kombuchaa jääkaapissa. Kokeilen aina välillä laittaa sinne marjoja ja jotain muuta makua antamaan. Lisäämällä siihen hieman lisää sokeria tai makeutusainetta ja sitruunaa maistuu se ihan simalta. Ihan täydellistä.
Viime viikolla kokeilin hiihihapotusta. Ostin kaksi litran patenttikorkillista pulloa.
Toiseen laitoin melkein kokonaisen granaattiomenan siemenet ja toiseen sitruuna makuainetta ja pala banaania. Juomaan saa juuri hiilihappoa noista lisätyistä marjoista tai hedelmistä. Pullot saivat seistä pöydällä 3 päivää ja kerran päivässä avasin korkin jotta pullot eivät paineen alla räjähdä. Granaattiomena oli hyvää mutta ehkä hieman ylikäynyttä. Sille olisi riittänyt 2 päivää  huoneenlämmössä. Sitruunan kera oli ihan täydellistä mutta seuraavalla kerralla tuoretta eikä makuaineina.

Tässä aamulla pullotetut. Toisessa sitruunaa ja appelsiinia, toisessa pelkkää sitruunaa niin kuoret kuin mehu. Valitsin luomuhedelmät puhtauden takia. Nämä ovat juotavassa kunnossa 3 päivässä. En ole lisännyt sokeria joten sen saa jokainen itse lisätä halutessaan.
Kun juomassa on tarpeeksi hiilihappoa siirretään pullot viileään. Muuten niistä tulee ylikäyneitä.Jääkaapissa prosessi hidastuu eikä ne muutenkaan ole siellä niin kauan.
Suosittelen kokeilemaan. Ei tarvitse ostaa mitään erikoista tai kallista starttipakettia. Kysy onko jollain tuttavalla pala scobya ja hieman startterinestettä.Siitä se lähtee.

Mukavaa viikonloppua kaikille
  
//Lena


Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio 7gArchitextures 7Gypsies AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Art Daily Cafe Art Journal ArtStacks Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Buckingham Palace Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Daily Notebook Dalsbruk December Daily Notebook DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Drawing Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Home decor Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätys Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Low Carb Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media Mixed Media World More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åblogit Åbo
Lena Blankenstein-Holmström