Riisipaperikääryleet

Illanistujaisiin tai vaihtoehto salaatille. Helpot riisipaperikääryleet. Olen käynyt aina silloin tällöin hakemassa näitä kääryleitä eräästä vegapaikasta mutta miksi. Todella helppo tehdä itse.


Riisipaperia pehmitetään lämpimässä vedessä noin 15 sek. Keskelle kerätään täytteet ja suljetaan rullalle. Helppoa ja onnistuu varmasti myös lapselta. Riisipaperi maksoi noin 3 eur.Paketissa on 12 arkkia. 
 Täytteeksi: ( mitä nyt sattuu kaapista löytymään)
3 herkkusientä pilkottu ihan pieneksi ja paistettu voissa. Maustettu mustapippurilla ja suolalla. Joukkoon eilen keitettyä sushiriisiä ja murskattuja suolapähkinöitä.
Ohuiksi tikuiksi leikattuja kurkku, paprika ja porkkanatikkuja. Lopuksi joukkoon mungopavun ituja.Koristeena herneenversoja

 Hapanimeläkastike
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl sokeria
1½ rkl ketsuppia
1 rkl soijaa
Nämä kiehautetaan, Joukkoon lisätään ½ dl ananasmehua minkä joukkoon on lisätty ½ rkl maissijauhoja. Annetaan kiehua hiljalleen 3 min. Jäähdytä ja valmista on.
Pidän sormisyötävästä ja tämä on tosiaan kivaa vaihtelua salaatille. Illanistujaisissa jokainen voisi tehdä omanlaisensa kääryleet. Näihinhän ei ole mitään absoluuttista ohjetta. Ota mitä kaapista löytyy ja mistä pidät eniten. Katkarapuja, lihaa kuka mistäkin mausta pitää.
Astiat kuvista ovat itseasiassa retkiastiat. Näin nämä  Instassa ja tilasin itselleni yhden paketin. Jos googlaat Kupilka niin löydät nämä ja paljon muuta.
Mukavaa keväistä viikonloppua kaikille.

                                                    //Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.