Kulissien takana - komentosilta

Kulissien takana kierros päättyy kuinkas muuten kuin komentosillalle. On myöskin yksi mun lempipaikoista tällä aluksella. Sieltä on niin mahtavat näkymät joka suuntaan ja mielenkiintoista seurata miten laiva käyttäytyy ja miten sitä ohjataan eri tilanteissa. En koskaan lakkaa hämmästymästä sitä miten taitavasti meidän päällystö kääntää näinkin ison aluksen kaijaan eli laituriin.


Tässä kun seisoo niin samalla pelottaa ja nauttii tuosta vapauden tunteesta. Jalkojen alla noin 26 m tyhjää ennen merenpintaa.
Tässä olemme juuri lähdössä Tukholmasta. Kapteeni Henrik Grönvik on valmiina ohjaamaan laivan kohti Turkua.Molemmat edelliset kuvat on otettu vuonna 2015. 
Upea ilta Turussa
Matkan aikana komentosillalla on vähintään aina kaksi henkilöä. Luotsi ja perämies(joilla suurimmalla osalla on kapteenin pätevyydet).Laivan päällikkö eli kapteeni on tiettyinä aikoina komentosillalla ja tarvittaessa hänet hälytetään paikalle mikäli olosuhteet sen vaativat. Hänen hyttinsä on aivan komentosillan läheisyydessä niin on muutamassa minuutissa paikalla. Kansainvälisten määräysten mukaan Ruotsin aluevesillä on myös tähystäjä paikalla eli kansivahti.Kansivahti on muutenkin tarvittaessa paikalla, aina pimeän aikaan ja jos on huono näkyvyys.Tästä lasilattiasta näkee kuinka lähellä alus on laituriin tultaessa.
Siipien väli on 43 m eli hyvin siinä saa askeleita jos kävelee edes takas.
Upeat maisemat

Tässä on käsiruori jota voidaan myös tarvittaessa käyttää. Esim. kansivahdit voivat ajaa talviseen aikaan jos alus on rännissä.

Vasemmalla olevat punaisella ympyrällä näkyvät ovat ruorit. Niiden vieressä mittareiden yläpuolella on pääkoneen spaakit. Oikealla alakulmassa perä-ja keulapotkurin spaakit.
Joystick minkä kanssa laivaa voidaan myös ohjata.

Kulmissa ylhäällä olevat lukemat osoittavat ruorin kulmat ( paapuri & styyrpuuri)
Alhaalla vasemmalla osoittaa potkurin kierrokset ja tehon. ( styyrpuuri ja paapuuri)
Tämä tähystäjä istunut useamman vuoden ulkona. Hänen asunsa vaihtuu juhlapyhien mukaan. On tonttulakkia, pääsiäisenä luuta, vappuna ylioppilaslakki jne.

Tämän kuvan olen ottanut tuosta hätäpoistumistien luukusta mikä on alla.


Ja näin matka jatkuu.Tiesittekö muuten että kanssamme on matkustanut
 jo hieman yli 7 000 000 matkustajaa.
 Kiitän teitä kaikkia jotka olette matkanneet kanssani tämän kulissien takana olevan juttusarjan myötä. Minä jatkan seilaamista ja varmasti kirjoittelen vielä laivamaailmasta.On rikkaus olla osa tällaista työyhteisöä.

//LenaLähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Daily Cafe Art Journal Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Dalsbruk DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åbo
Lena Blankenstein-Holmström