Kulissien takana - komentosilta

Kulissien takana kierros päättyy kuinkas muuten kuin komentosillalle. On myöskin yksi mun lempipaikoista tällä aluksella. Sieltä on niin mahtavat näkymät joka suuntaan ja mielenkiintoista seurata miten laiva käyttäytyy ja miten sitä ohjataan eri tilanteissa. En koskaan lakkaa hämmästymästä sitä miten taitavasti meidän päällystö kääntää näinkin ison aluksen kaijaan eli laituriin.


Tässä kun seisoo niin samalla pelottaa ja nauttii tuosta vapauden tunteesta. Jalkojen alla noin 26 m tyhjää ennen merenpintaa.
Tässä olemme juuri lähdössä Tukholmasta. Kapteeni Henrik Grönvik on valmiina ohjaamaan laivan kohti Turkua.Molemmat edelliset kuvat on otettu vuonna 2015. 
Upea ilta Turussa
Matkan aikana komentosillalla on vähintään aina kaksi henkilöä. Luotsi ja perämies(joilla suurimmalla osalla on kapteenin pätevyydet).Laivan päällikkö eli kapteeni on tiettyinä aikoina komentosillalla ja tarvittaessa hänet hälytetään paikalle mikäli olosuhteet sen vaativat. Hänen hyttinsä on aivan komentosillan läheisyydessä niin on muutamassa minuutissa paikalla. Kansainvälisten määräysten mukaan Ruotsin aluevesillä on myös tähystäjä paikalla eli kansivahti.Kansivahti on muutenkin tarvittaessa paikalla, aina pimeän aikaan ja jos on huono näkyvyys.Tästä lasilattiasta näkee kuinka lähellä alus on laituriin tultaessa.
Siipien väli on 43 m eli hyvin siinä saa askeleita jos kävelee edes takas.
Upeat maisemat

Tässä on käsiruori jota voidaan myös tarvittaessa käyttää. Esim. kansivahdit voivat ajaa talviseen aikaan jos alus on rännissä.

Vasemmalla olevat punaisella ympyrällä näkyvät ovat ruorit. Niiden vieressä mittareiden yläpuolella on pääkoneen spaakit. Oikealla alakulmassa perä-ja keulapotkurin spaakit.
Joystick minkä kanssa laivaa voidaan myös ohjata.

Kulmissa ylhäällä olevat lukemat osoittavat ruorin kulmat ( paapuri & styyrpuuri)
Alhaalla vasemmalla osoittaa potkurin kierrokset ja tehon. ( styyrpuuri ja paapuuri)
Tämä tähystäjä istunut useamman vuoden ulkona. Hänen asunsa vaihtuu juhlapyhien mukaan. On tonttulakkia, pääsiäisenä luuta, vappuna ylioppilaslakki jne.

Tämän kuvan olen ottanut tuosta hätäpoistumistien luukusta mikä on alla.


Ja näin matka jatkuu.Tiesittekö muuten että kanssamme on matkustanut
 jo hieman yli 7 000 000 matkustajaa.
 Kiitän teitä kaikkia jotka olette matkanneet kanssani tämän kulissien takana olevan juttusarjan myötä. Minä jatkan seilaamista ja varmasti kirjoittelen vielä laivamaailmasta.On rikkaus olla osa tällaista työyhteisöä.

//LenaPost a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.