Ihan tavallista pullaa

Joskus vaan ihan tavallinen pulla on sitä parasta. Vastapaistettu pulla ja lasillinen kylmää maitoa. Tunnen tässä sen saman maun mitä muistan lapsuudesta kun söin äidin leipomaa pullaa. Tästä on hienostelut kaukana. Pullan ulkonäöllä ei ole suuremmin väliä. Maku on se joka ratkaisee.
Tein ihan normi pullataikinan mutta nyt käytin eka kertaa sen vaivaamiseen monitoimikonetta, Ja kyllä sen vaan näkee miten se eroaa käsinvaivaamisesta. Taikina sileää ja kimmoisaa.


Tein myös rahkapiirakan minkä pinnalla on omenanlohkoja. Onnistunut yhdistelmä. Valitettavasti leivon rahkasta liian harvoin. Edullinen ja maukas raaka-aine.

Tein kahden tyyppisiä pullia. Rusinapullia sekä sokeri-kanelipullia. Kuten mainitsin aiemmin.Ulkonäöllä ei ole niin väliä.

Taikinaan tuli pääsääntöisesti noita Manitoba cream jauhoja. Ostin jauhot alkujaan hapanjuurileivontaan mutta hyvin toimivat myös tavallisessa pullassa. Manitoba jauhoissa on korkea gluteenipitoisuus joka parantaa taikinan sitkoa, eli siis sopii vaivaamista sekä pitkää kohottamista vaativiin leipomuksiin kuten suomalainen pulla, leivät ja pizzataikinat. Ja todellakin taikinasta tuli todellinen pullukka. Lisäksi se oli helppo työstettävä.


Mukavaa talvista sunnuntaipäivää                //Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.