Ihan tavallista pullaa

Joskus vaan ihan tavallinen pulla on sitä parasta. Vastapaistettu pulla ja lasillinen kylmää maitoa. Tunnen tässä sen saman maun mitä muistan lapsuudesta kun söin äidin leipomaa pullaa. Tästä on hienostelut kaukana. Pullan ulkonäöllä ei ole suuremmin väliä. Maku on se joka ratkaisee.
Tein ihan normi pullataikinan mutta nyt käytin eka kertaa sen vaivaamiseen monitoimikonetta, Ja kyllä sen vaan näkee miten se eroaa käsinvaivaamisesta. Taikina sileää ja kimmoisaa.


Tein myös rahkapiirakan minkä pinnalla on omenanlohkoja. Onnistunut yhdistelmä. Valitettavasti leivon rahkasta liian harvoin. Edullinen ja maukas raaka-aine.

Tein kahden tyyppisiä pullia. Rusinapullia sekä sokeri-kanelipullia. Kuten mainitsin aiemmin.Ulkonäöllä ei ole niin väliä.

Taikinaan tuli pääsääntöisesti noita Manitoba cream jauhoja. Ostin jauhot alkujaan hapanjuurileivontaan mutta hyvin toimivat myös tavallisessa pullassa. Manitoba jauhoissa on korkea gluteenipitoisuus joka parantaa taikinan sitkoa, eli siis sopii vaivaamista sekä pitkää kohottamista vaativiin leipomuksiin kuten suomalainen pulla, leivät ja pizzataikinat. Ja todellakin taikinasta tuli todellinen pullukka. Lisäksi se oli helppo työstettävä.


Mukavaa talvista sunnuntaipäivää                //Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Daily Cafe Art Journal Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Dalsbruk DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åbo
Lena Blankenstein-Holmström