Voiko sanoa tavarataloksi?

Pitihän sitä matkalla käydä vilkaisemassa nämä muutkin "tavaratalot" joiden nimet vilahtelevat lehtien sivuilla. Joten tässä Mark & Spencer sekä Selfridge. Olkaa Hyvä!


Marks & Spencer (lyh. M&S) on brittiläinen vähittäiskaupan ketju, jonka perustivat valkovenäläistä juutalaissukua edustanut Michael Marks ja Yorkshiresta kotoisin ollut talousmies Thomas Spencer Leedsissä vuonna 1884.
Marks & Spencerillä on noin 800 myymälää Britanniassa ja 450 muissa maissa.Myymälöistä suurin osa on tavarataloja, jotka erikoistuvat vaatteiden, elintarvikkeiden ja kodin tuotteiden myyntiin. Britanniassa ketjulla on myös Simply Food -myymälöitä, joissa myydään pelkästään elintarvikkeita. Päivittäistavaroiden osuus yhtiön myynnistä on noin puolet.
1970-luvulla paroni Marcus Sieffin johdolla yritys menestyi ja oli tunnettu henkilöstönsä hyvästä kohtelusta, mutta hänen vetäydyttyä johdosta alkoivat yhtiön vaikeudet. Sen käytännölliset vaatemallistot eivät enää puhutelleet nuorta kuluttajasukupolvea. Vuosituhannen vaihteessa yritys joutui vetäytymään sekä muista Euroopan maista että Pohjois-Amerikasta. Sen jälkeen yritys on taas tehnyt parempaa tulosta. 

Tulimme sisälle yhdestä ovesta ja ulos seuraavasta. Totesin heti että tämä kauppa oli liian tylsä ja liian tätivaatteita mun makuuni. No joo olen siinä iässä että pitäisi varmaan pukeutua aikuismaisesti mutta kun se ei ole mun juttu. Kohti seuraavaa kauppaa.
Selfridges on brittiläinen tavarataloketju. Harry Gordon Selfridge perusti ketjun ensimmäisen tavaratalon Lontoon Oxford Streetille 15. maaliskuuta 1909. Selfridgesistä ovat lähtöisin monet nykyaikaisten tavaratalojen peruslähtökohdista, kuten hajuvesiosaston sijoittaminen sisäänkäynnin läheisyyteen ja tavaroiden asettaminen esille tiskin takana pitämisen sijasta. Sanonta ”asiakas on aina oikeassa” perustuu Selfridgesin mainontaan.
Ketjun tavarataloja on Lontoossa, Birminghamissa ja kaksi Manchesterissa, joista toinen on Trafford Centren ostoskeskuksessa ja toinen Exchange Squarella.


Muotitalo Chanelin vaatteita. Upeita luomuksia minkä hintalappuja en edes uskaltanut katsoa.Katsokaa näitä jouluikkunoita. Makeet ja täysin erilaiset. Hankalat kuvattavat auringon osuessa juuri näyteikkunaan. Peilaa pahasti vastapäisen rakennuksen.


Selfridgestä löytyy luksusmerkkejä mutta ei samassa mittakaavassa kuin Harrodsilla. Kosmetiikkaosasto oli huikea mutta jopa minä joka olen suurimman osaa aikuisikääni työskennellyt kosmetiikan ja tuoksujen parissa pidin sitä tuoksujen sekamelskaa liian voimakkaana. Tuoksuherkän pitää löytää joku muu sisäänkäynti kauppaan. En edes tiedä oliko se mahdollista. Muuten liikkeessä oli tarpeeksi tilaa osastojen välissä. Harrodsilla on niin täyttä ja paljon ihmisiä mikä voi myös jotakuta ahdistaa. Selfridgessä oli tilaa liikkua. Tuotteet olivat hyvin ja houkuttelevasti esillä. Susoittelen poikkeamaan jos liikutte niillä seuduilla. Tästä tavaratalosta on Tanjan mukaan tehty myös tv sarja. Itseltäni mennyt se täysin ohi. Täytyypä tutkia löytyykö se jostain Yle Areenalta.Olisi mielenkiintoista katsoa onko sarjassa tunnistettavissa tuo itse tavaratalo.
                                                          //Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Daily Cafe Art Journal Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Dalsbruk DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åbo
Lena Blankenstein-Holmström