Simppeliä mutta astetta hienompi arkiruokaTörmäsin jossain mainoksessa suomalaisiin maustekastikkeisiin ja siitä se sitten lähti.
Yrityksellä on ihan hillitön nimi. Jävla Sås BolagPakko saada maistaa niitä joten tilasin samantien itselleni muutaman eri pullon.Hain paketin tänään postista ja päätin samantien kokeilla jotain niistä. Kaupan kautta jauhelihaa ja loput löytyi kotonta. Kastikkeeksi valitsin Saipa 70- vuotis juhlakastike.
Siinä on mm. tomaattisosetta,paseerattua tomaattia, fariinisokeria, savupaprikaa jne.

Paistoin jauhelijapihvejä. 450gr jauhelihaa, 1 ps sipulikeittoa, runsas 1.5 dl Saipa kastiketta ja 1 dl kermaa.Paista kypsäksi pannulla ja lisää lopuksi 1 dl kermaa pannulle ja anna sen kiehua kasaan.Lihan pinta karamellisoituu hieman. Ihan mielettömän hyviä.
Pesin perunat erittäin hyvin ja siivutin ne veitsellä. Nostin ne rautaiselle paistinpannulle ihan siinä muodossa. Jokaisen pinnalle nokare voita ja suolaa myllystä. 175 astetta ja noin 35 min uunissa. Lisäsin lopussa perunoiden pinnalle hieman Saipa kastiketta ja sai olla vielä uunissa noin 10 min ( riippuu täysin peruna laadusta)
Tässä vielä kastikkeet mitkä tilasin. Hinta yhdelle pullolle on 5.95€. Käsittääkseni Saipa sekä Joulukastike myynnissä vain tietyn ajan. Pulloissa on 210 ml. Avattuna säilyy jääkaapissa 2vko - 1kk riippuen laadusta.Näissä kastikkeissa ei käytetä uutteita, makuvahventeita eikä aromeja. Ovat täysin kotimaisia.Pidän tuosta ideologista siksi halusin niitä kokeilla. Tämä ruoka ei kaivannut rinnalleen muuta kuin raikkaan salaatin ja jonkun juoman. Annoksen pinnalle silppusin lopuksi ruohosipulia koska pidän siitä. Valmistuksessa ei kauan mennyt ja on astetta hienompi arkiruoka. Ne jotka tuntevat mut täällä siviilielämässä tietävät mun keittiotaitoni. Välillä mulla ei ole mitään hajua mitä mahdan valmistaa ja ohjeista ei mitään tietoa.Menen aina ihan fiiliksellä.Olen tällainen kokeileva kokki. Välillä onnistun ja välillä en. Se tässä onkin niin hauskaa.

                                                            Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.