Kensington Palace

Kensington Palace sijaitsee Hydeparkissa joka taasen on noin 500 m meidän hotellista.
Tämä linna teki muhun suuremman vaikutuksen kuin itse Buckingham Palace. Suuresti siihen varmasti vaikutti että Prinsessa Diana asui täällä viimeiset 15 vuotta ja tänä päivänä linnassa asuu Prinssi Willian sekä Harry puolisoineen/ perheineen. Sekä joukko muita kuninkaallisten sukulaisia.Ulkoapäin linna näyttää pieneltä mutta ilmakuvista näkee että kyse todella isosta kokonaisuudesta.

Pääportaita kun asteli yläkertaan pystyi melkein aistimaan miten vuosisatojen saatossa ylhäiset kuninkaalliset ovat nousseet samoja portaita upeissa puvuissaan. Jälleen kerran jotenkin epätodellinen olo. Kaikki ne yksityiskohdat, huonekalut , tapetit, maalaukset, astiat. Kaikki nuo ovat olleet heillä käytössä. Sisustus oli todella tumma mutta ei silti mitenkään tunkkainen. Sisätiloissa sai kuvata mutta ilman salamaa. Se toi omat haasteensa . Tiloja ei saanut videoita. Syytä en tiedä. Taustalla soi arvokas barokkityylinen musiikki. Jälleen kerran melkein pystyi näkemään miehet niissä omituisissa polvisukissa ja kippurakengissään patsastelemssa  ja liehittelemässä  naisia.


Lippu tuonne linnaan maksoi noin 25 puntaa mistä osa meni hyväntekeväisyyteen. Oli joka punnan arvoista.

Kiehtova ajatus mitenköhän tällaisen asun kanssa pystyi liikkumaan tai istumaan. Saatikka käymään tarpeillaan.Puku oli täynnä kauniita kirjailtuja yksityiskohtia.Kuinkakohan kauan tuon puvun tekemiseen on mahtanut mennä? Ja onkohan silloin käytetty kaavoja? Täytyy tutkia hieman enemmän tuon ajan käsitöitä.

 Nämä portaat veivät yksityiselle puolelle.

Uskomatottoman leveä ja massiivinen asu. Miten ihmeessä tällaisessa asussa mahtui kulkemaan ovist.

Pääsisäänkäynnin vieressä on pieni kahvila ja myymälä missä myytiin hyvin paljon samanlaista tavaraa kuin kuningattaren galleriassa. Allaoleva nalle lähti mun mukaan suomeen.Linna oli todella upea sisältä. Valitettavasti suurin osa ottamistani kuvista epäonnistuivat. Eivät ole tarpeeksi hyvälaatuisia julkaistavaksi.Jostain kumman syystä puhelimeni tilttasi jatkuvasti tuolla linnan sisällä.Voisikohan olla henkimaailman juttuja? Ehkä joku entinen kuninkaallinen ei halunnut että kuvaisin heidän kotiaan. Koskaan ei voi tietää.Mikäli matkustat Lontooseen suosittelen poikkeamaan Kensingtonin Palatsiin.

Palatsi sijaitsee kauniissa Hyde Parkissa.


Osana puistoa on järvi missä oli käsittämättömän paljon joutsenia.Ne tulivat ihan lähellä ilman mitään pelkoa. Olivat näemmä tottuneet ihmisiin. Kerjäsivät ruokaa mikä oli mielestäni söpöä. Puisto suljettiin joka ilta 18.00 joten linnut saivat olla pimeän aikaan ihan rauhassa. Aamulla 8.00 portit jälleen avattiin.Eipä siellä kyllä olisi halunnut edes iltaisin olla koska oli täysin pilkkopimeää. Ei ainuttakaan lamppua päällä.


Toivottavasti viihdyit matkassani.                   //Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.