Omena Tarte Tatin

Taas mentiin ilman sen suurempaa tietämystä. Päätin kokeilla pienten omena tarte tatinin tekemistä lettupannussa.

Ensin tehdään voitaikina.
1.5 kermaa vatkataan kevyeksi vaahdoksi. Joukkoon lisätään reilut 3dl vehnäjauhoja joihin sekoitettu puoli tl leivinjauhetta.Lopuksi lisätään 75 gr sulatettua ja jäähtynyttä voita.
Taikinan pitää olla jääkaapissa parisen tuntia jotta kovettuu.

Helppo kaulia jauhotetulla pöydällä. Tästä jää taikinaa yli mikäli teet vain yhden pannullisen.
Laitoin hieman voita jokaiseen koloon. Omenat pilkkosin ja pyöräytin ne sokerissa. Saivat karamellisoitua hiljaisella lämmöllä.

Otin muotilla liian pienet kannet joten piti lisätä ohuet taikinakaistaleet jotta omenat peittyivät. Pistelin reiät kansiin jotta höyry pääsee ulos.

175 astetta ja noin 20 minuuttia tai kunnes pinta saanut kauniin värin.Anna hetki aikaa jäähtyä ja irroita varovasti paistinlastalla.Jäähtyneenä pinnalle tomusokeria.Tähän kun vielä juuri ennen tarjoilua lisäisi vaikka pienen pallon vaniljajäätelöä tai vaahdotettua vaniljakastiketta.Vähänkö olisi hyvää jälkiruokana tai vaikka kahvin kera.Täytyy sanoa että yllätyin lopputuloksesta ja kuinka helppoa leipominen oli.Jos haluat päästä helpolla osta valmis voitaikina ja tee vaikka isolla rautapannulla.Näitä teen varmasti uudestaan. Kokeilen seuraavaksi ehkä ananasta.

                                                       //Lena


Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.