Tukholma - sisustamista kyllä vai ei?

Olin parisen viikkoa sitten päiväretkellä Tukholmaan. Kummasti piristää ja saa tuntemaan  kuin olisi jossain kauempaakin.Tunnelma on kansainvälinen, tarjontaa löytyy laidasta laitaan.Yksi asia täytyy myöntää. Ruotsalaisten palveluasenne. Se on niin kohdallaan.Menet minne tahansa on vastassa iloista henkilökuntaa ja he osaavat small talkin.Heillä on se veressä. Meillä suomalaisilla se ei ihan vielä suju niin luontevasti. Olemme toki menossa siihen suuntaan, mutta aavistuksen verran olemme jäyheämpää kansaa. Tukholma on itselleni tuttu paikka juuri työn vuoksi. Se on suonut mahdollisuuden vierailla siellä lukemattomia kertoja. Viihdyn siellä juuri tuon avoimuuden takia.Toki en haluaisi siellä asua mutta tykkään viettää siellä päivän tai pari. Riippuu mikä matkan tarkoitus on.Ensimmäinen kauppa löytyi suhteellisen nopeasti. Stank Stockholm.Tuo ovi huusi nimeäni ja pakko sinne oli astua.Sisustusliikkeet ovat ihan must vierailukohteita kun sellainen osuu kohdalle.
Stank on lifestyle myymälä joka tarjoaa uniikkeja ja tarkoin valittuja tuotteita upeassa ympäristössä.On vaatteita sekä sisustustavaraa.


Sovitustilat tyyliikkäitä niin ulkoapäin kuin sisältä.


Täällä olisi ollut aika monta asiaa jotka olisin halunnut meille kotiin  mutta jätin ostamatta.
Ensin pitää nykyinen koti  sisustuksellisesti laittaa uusiksi. Paljon on lähtenyt ja vielä paljon lähtee kierrätykseen. Meidän on aika karsia kaikki turha pois ja siksi sain vain nyt ihailla kaikkea silmää miellyttäviä tavaroita. Toki ilman niitäkin pystyy elämään. Mutta kummasti joku pienikin muka tarpeellinen asia piristää ja koti näyttää niin erilaiselta. Palaan tänne uudestaan kun olemassa oleva koti on läpikotoisin siivottu ja nurkista kaikki turha pois.


Nämä pullot näin jo meidän ikkunalaudoilla. Ei mitään käyttöä mutta ovat vaan niin kauniita.
Täysin korni ja hyödytön esine mutta jotenkin piristävä. Vai?
Tämän ison metalliruukun näin jo silmissäni meidän ruokapöydän päässä. No ehkä sitten joskus.
Tämä  upea jalkalamppu olisi lähtenyt mun mukaani ,jos olisin ollut autolla.Tässä oli jotain mikä viehätti mua.
Stank Stockholm, Folkungagatan 79. Viking Linen terminaalista kävelee tänne noin 20 min.
Tykkään todella paljon värikkäistä tavaroista ja sisustuksesta. Silti päädyn kotona aina maanläheisiin väreihin.Tietyllä tapaa tylsää vai mitä? Olisi unelma jos omistaisi kaksi asuntoa ja täysin erilaiset sisustuksellisesti. Toinen valkoinen ja maanläheisillä väreillä. Toinen täysin vastakohta eli värien sekamelskaa. Voi olla että saisin siitä päänsäryn mutta olisi niin hauska sisustaa yksi asunto värikkäällä boho tyylillä jossa kylpyhuoneessa olisi vanha tassuamme.
Toinen kauppa oli ihan vähän matkan päässä Retro.etc Folkungagatan 65. Heillä on myös nettikauppa.


Moni varmaan muistaa nuoruudestaan nämä värikkäät paidat. Itse en ole koskaan omistanut enkä halua omistaakkaan. Sopisi lähinnä johonkin teemajuhliin. Mutta hauskoja katsoa.

Vähänkö hauskoja astioita ja lamppuja. Nuo astiat kyllä kelpaisi kotiin. Toki nykyään haaveilen itse Arabian Paratiisi sarjasta. Olisi hyvä vastakohta meidän Iittalan teema astiastolle mikä löytyy sekä mustana että valkoisena.Taas näemmä ollaan valittu todella turvallinen väri.Toinen kiva vaihtoehto olisi Arabian Esteri sarja ja kolmantena vaan ei vähäisempänä Iittalan Taika punaisena tai sinisenä.Tai miksi ei kaikki kolme. Olisipahan valinnan varaa kattauksissa. Minulle, miehelleni ja meidän neljälle kissalle. Ei toki ,käy meillä muitakin syömässä.
Täällä löytyi retro tavaraa uustuotantona sekä käytettynä.Paljon näki tavaroita mitkä oli tuttuja omasta nuoruudesta. Värikästä ja niin herkullista.

Asun itse Turussa ja sieltä mielestäni puuttuu persoonalliset lifestyle myymälät. Siihen on varmaan syynsä. On toki valitettavaa että ihmiset tilaavat paljon netistä joka on helppoa ja tuotteet kannetaan kotiin. Mutta samalla tapetaan kaikki kivijalkamyymälät. Itse syyllistyn samaan aika ajoin,mutta kyllähän se on aivan eri fiilis mennä kauppaan hypistelemään tuotteita. Ja mikäli aina ei osta mitään ei sekään ole pahasta. Sieltä voi löytyä inspiraatiota moneen asiaan. Uudet ideat syttyy tai ainakin itselläni mitä omituisimmissa paikoissa.
Millä tyylillä sinä sisustat?
                                                                //Lena
                                                      


Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.