Pari päivää ja kolme laivaa

Turku-Långnäs- Maarianhamina-Tukholma -Turku maanantaista keskiviikko aamuun.Viking Gracen kanssa Turusta Långnäsin kautta Maarianhaminaan. Hotellissa 01.30 ja äkkiä pää tyynyyn.Aamulla seiskalta ylös, aamiaiselle mikä mulla tarkoittaa paljon kahvia ja jotain pientä syötävää. En ole niitä ihmisiä jotka pystyvät heti syömään kun saan silmät auki. Tarvitsen vain paljon kahvia.Reipas kävely satamaan ja pitkästä aikaa MS Viking Cinderellalle. Matka jatkuu Tukholmaan.


Olen itse myös ollut töissä Cinderellalla. Olin mukana heti aluksen alkuvaiheista lähtien. Työt alkoi tuolla Turun telakalla. Myymälän henkilökunta laittoi omat osastonsa kuntoon eli bunkrasimme tuon taxfree myymälän, hinnoittelimme, suunnittelimme teimme kaikkea mitä tarvitaan kun alus on uusi ja sitä valmistellaan liikennöintiin. Meillä oli hyvä tiimi ja työt hoitui ammattitaidolla ja hillittömällä huumorilla.Alus oli upea silloin ja sitä se on edelleen. Katsokaa nyt vaikka tätä upeaa portaikkoa aluksen keskilaivassa.

Cinderella on rakennettu 1989 Wärtsilän Turun telakalla. 46.398brt.Pituus 191m ja leveys 29m.Tilaa 2560 matkustajalle (2500 vuodepaikkaa), autokannella 100 pysäköintipaikkaa. Cinderella aloitti liikennöinnin 8.11.1989. Cinderella on ollut Helsinki- Tukholma linjalla, tehnyt 20h risteilyitä ja vuodesta 2003 Tukholma-Maarianhamina reitillä.Laivan siirtyessä nykyiselle reitille se maalattiin valkoiseksi

 Upeita valaisimia.
Cinderellan Pub Hornblower on juuri sen näköinen kun pubin pitää olla. Katsokaa seiniä ja noita tuolia. Tyyli on pysynyt samana vuodesta 1989.

 Päivällä kevyt ja niin maittava lounas. Pidän tavasta tarjoilla leipä tuollaisesta paperipussista.
 Skagenröra leipä on aina yhtä taattu valinta.
 Kalaa katkarapupedillä oli herkullista.

Kotimatka alkoi klo 21.00 MS Viking Amorellalla


 Lasimaalaus sijaitsee entisen pubin nykyisen Ellas Steak Housen katossa. 

 Alku - ja jälkiruoka pöytä. Täynnä herkkuja.

Ihania juustoja Alkuun kaikkea pientä hyvää. Suosin yleensä joko kala tai kasvisvaihtoehtoja.
Myöskin pääruuaksi valitsin kalaa. Kun illallisen syö klo 21.00 jälkeen on viisasta valita kevyempi vaihtoehto.Tai siis se toimii mulla kaikkein parhaiten.
Mulla oli ikkunallinen parivuodehytti. Todella siisti ja valoinen. Kyllä tässä kelpasi nukkua hyvin syödyn illallisen jälkeen

MS Viking Amorella on rakennettu 1988 Kroatiassa (Brodosplit) 34.383brt. Pituutta 169.4 ja leveys 27.6m.Tilaa 2489 henkilölle (1948 vuodepaikkaa), 450 henkilöautoa tai 53 rekkaa. Aloitti liikennöinnin 14.10.1988 Turku- Tukholma reitillä. Alus korvataan Viking Linen uudisrakennuksella alkuvuodesta 2021.
Olen ollut myös Amorellalla töissä monessa eri työtehtävässä. Aloitin siellä v. 2000 kosmetiikkaosastolla. Amorellalla tuli vietettyä monta vuotta ennen kuin siirryin MS Viking Isabellalle. Mutta se onkin sitten jo toinen tarina.Siihen palataan myöhemmin.

Kiitos kun piipahdit!                                    //Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.