Koti sinisen oven takana - olohuone

Mulle koti on kuten kaikille muillekin tärkein paikka. Tukikohta mihin on aina yhtä ihana palata.Tykkään matkustella, työni vuoksi olen paljon poissa kotonta siksi koti on SE paikka.Asumme kolmiossa 50 luvulla rakennetussa talossa.Neliöitä on 78.Voisimme asua pienemmässäkin asunnossa mutta tuo mun luova toimintani vaatii yhden erillisen huoneen. Sen verran paljon mulla on tuota materiaalia ja tarvitsen ison pöydän askarteluun.
Tässä on meidän koti sinisen oven takana.Kodissa mulle on tärkeää että se on toimiva ja siellä täytyy näkyä oma käden jälki.Pidän vanhoista tavaroista joilla on tarina takana.Tykkään vanhoista matkalaukuista ja ovista.Matkalaukkuja taitaa nyt olla yhdeksän ja vanhoja ovia 5.Kaksi ovista olen ostanut Tori.fi sivulta mutta kolme vanhinta on Turkulaisesta ihastuttavasta liikkeestä Wanhan Wallankumous. Sieltä löytyy vaikka mitä jos olet kunnostamassa vanhaa taloa tai etsit itsellesi vaikka moderniin asuntoon ovia, ikkunoita ym. Kannattaa poiketa vaikka vain fiilistelemään.


Olohuoneen pöytä on tehty vanhasta ilmeisesti ulkorakennuksen ovesta. Oven ostin Tori.fi sivulta muutama vuosi sitten. Oli pitkään sohvan takana pystyssä ja siihen kiinnitin valaisimen. Nyt ovi muuttui pöydäksi. Kauan mietin mitkä jalat siihen laittaisin. Haaveena oli todella vanhat metalliset renkaat mutta niitä olikin aika haasteellista löytää. Joten päädyin pinnijalkoihin.No eipä niitäkään ihan suoraan lähikaupasta löytynyt.Tilasin ne Saksasta nettikaupasta Premiumxl.Jalkojen korkeus on 40cm ja hinta oli 59.90€. Olen enemmän kuin tyytyväinen valintaan. Koska pöytälevy on raskas tuo nuo pinnijalat keveyttä kokonaisuuteen.Pöytä on tukeva ja sen on syytä ollakin koska meillä nämä neljä kissaa ovat aika isoja ja painavia. Intoutuvat välillä sellaiseen ralliin että kaikki mikä meillä on esillä pitää olla kissan kestävää. Matto sekä tyyny Ikeasta.
Kuvassa Mainecoon tyttö Tilda.Ikää 8.5vuotta
Pöydän yläpuolella on Ikean Krusning valaisin.Koska makuuhuone näkyy myös olohuoneesta halusin molempiin samanlaiset valaisimet jotta katto pysyisi harmonisena. En tiedä ymmärrättekö mitä tarkoitan mutta toivottavasti.Nurkasta löytyy kolme vanhaa heinäseivästä mitkä syksyn tullen saavat valoketjut ympärilleen.

Lasioveen olen laittanut roikkumaan viime jouluksi tekemäni koristeen.TÄSTÄ pääset siihen postaukseen. Siihen olen lisännyt erään työkaverini tekemän sydänketjun.Sopivat täydellisesti yhteen
Tämä raidallinen tuoli on lahja ystävältä. Kuului aikanaan hänen vanhemmilleen. Sopii tyyliltään ruokapöydän tuolien kanssa.


Ruokapöytä löytyy olohuoneesta.Tuo ovi on Wanhasta Wallankumouksesta.Ihanan rosoinen valkoinen ovi missä maali hilseilee sopivasti. Pöytä sai myös pinnijalat alleen. Näin nivoutuvat yhteen sohvapöydän kanssa.Meillä oli väliaikaisesti Ikean valkoiset pukkijalat mutta ne veivät turhan paljon tilaa tuoleilta. Tähän pöytään tilasin 72cm pinnijalat. Näiden hinta oli 75.50€.Ruokapöydällä on tekemäni pöytävalaisin.Tehty täysin kierrätysmateriaalista. TÄSTÄ  ja TÄSTÄ pääset siihen postaukseen.Ruokapöydän yllä oleva valaisin on lahjaksi saatu. Ruokapöydän tuolit on poistoja Viking Amorellalta. Siellä uusittiin ala carte eli Food Gardenin tuolit monta vuotta sitten.Tuolit olivat menossa kaatopaikalle mutta en usko että yksikään  sinne päätyi. Henkilökunta pelasti ne siltä. Ja hyvä niin.Pidän kierrätyksestä.Puuosat olivat ehjät mutta pehmusteet hajalla.Ovat olleet meillä vuosia varastossa: Kun olohuoneen moderni ruokapöytä ja tuolit meni kierrätykseen kaivoin nämä esille. Niissä äärettömän mukavat istua. Tällä hetkellä tuolien suojana on Ikean pellavaverhot. Vien tuolit päällystettäväksi kunhan löydän niihin oikean kankaan. Puuosat maalataan valkoiseksi. Kahdessa se on jo tehty. Enään ei puutu kuin kangas ja verhooja. No kyllä nekin löytyy aikanaan. Alla kuva tuolista alkuperäisessä kunnossa.
Pöydän pinnalle on kolme vaihtoehtoa.Karkaistusta lasista levy koko pinnalle, syvennyksiin puulevyä joka maalataan tai syvennyksiin ruostutetut metallilevyt kuten tv tasossa. En osaa päättää joten se odottaa oikeaa hetkeä. Nyt hieman haasteellista kattaa.


Tässä on osa matkalaukuista. Toimivat hyvänä säilytysratkaisuna. Meidän eteinen on pieni ja kapea joten mun kenkäkokoelma ei mahdu sinne. Osa kengistä on matkalaukuissa.Tai itse asiassa lenkkareista ja tossuista.Tykkään Skechersin, Conversen ja Otz tossuista.Eipä muita taidakaan löytyä. Laukkujen päällä on muistaakseni jouluksi 2016 tekemäni joulukuusi.Tykkään siitä niin paljon että se sai pysyvän paikan seinällä.Siihen olen kiinnittänyt ohuen valonauhan mikä tuo esille puun rosoisuuden.
Telkkaritaso on Ikean valkoinen senkki mikä ei enää taida olla tuotannossa.Oli edesmenneen äitini ja oli meillä monta vuotta valkoisena. Jossain vaiheessa päätin laittaa sen kokonaan uusiksi. TÄSTÄ pääset siihen postaukseen.Siinä postauksessa näkyy eka vaihe.Silloin tein kissoille kaksi koloa mihin mahtuvat nukkumaan. Jossain vaiheessa päädyin laittamaan ovet takaisin paikoilleen ja maalamaan hieman lisää.Nyt se on enemmän meidän näköinen. Olenhan kertonut että tykkään tehdä valaisimia.Telkkarin vieressä on valaisin minkä tein lihamyllystä. TÄSTÄ pääset siihen postaukseen. Seinälle oven viereen on nostettu koriste lintuhäkki missä on kuivuneita oksia mitkä olen varovasti kuljettanut Taalintehtaalta. Pitäisin ne mielellään pöydällä mutta nämä kissat tykkää järsiä niitä. Yritän löytää ensi saaristoreissulla lisää mutta pitempiä. Haluaisin niiden kaartuvan huomattavasti pidemmälle katossa. Meidän autoon ei taida vaan mahtua mitään hirmu pitkiä oksia.No jotenkin kai sekin ongelma ratkaistaan.
Lattialla on kissojen nukkumapedit. Peitot minkä suojana on vanhat puolalaiset säkit.
Sohvan taakse ikkunalaudalle löysi paikkansa tekemäni pöytävalaisin. Vanha ruostunut kannu ja Clas Olssonilta ostamani valaisin osa taittuvalla varrella. Varjostin on pieni metallinen sanko.TÄSTÄ pääset siihen postaukseen. Ikkunan väliin laitoin lahjaksi saamani taulun.Taulujen ei aina tarvitse olla seinällä.


Kuvassa Mainecoon poika Jojo.Ikä 8.5 vuotta. Kissoja löytyy vielä kaksi lisää. Vajaa vuoden vanha Mainecoon poika Bläkki sekä 14 vuotias maatiaiskissa Hilda.Sohvat ja nojatuoli on Ikean Ektorp mallistoa.Ostettiin ne yli 20 vuotta sitten lasten ollessa pieniä. Mukavat istua ja uutta ilmettä saa irtopäällisillä. Sopii hyvin eläintalouteen kuin myös lapsiperheeseen.

Koti on paikka missä hyvä olla ja kaikki palaset kohdillaan. Paikka missä rauhoittua kiireisen työn lomassa.
Kuten kirjoitin mun heikkoudet on vanhat matkalaukut ja ovet sekä erilaiset valaisimet.
Mikä on sulle kotona tärkeintä?

                                                        //Lena


Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.