Art Meets Science avajaiset

Ja niin koitti kauan odotettu päivä. Upea yhteistyö Helsingin Yliopiston kanssa tuli päätökseen ja oli aika avata näyttely 6.4.2022


Projektin vetäjät jotka tekivät liki 1.5v töitä tämän toteuttamiseen. Tämä oli projekti jota ei suomessa aiemmin tehty.Suuri kiitos heille.

Virpi Talman

Academy Research Fellow

sekä

Qasim A. Majid 

Postdoctoral researcher 

Division of Pharmacology and Pharmacotherapy 

Helsingin Yliopistosta Mia Siven, Virpi Talman sekä Qasim Majid.
Osa omasta tiimistäni; kaksi tutkijaa ja kaksi taiteilijaa.

Merja Voutilainen lab; Aastha Singh sekä Tapani Koppinen 

Novel therapies for the treatment of neurodegenerative diseases:

https://www2.helsinki.fi/en/researchgroups/regenerative-neuroscience

Kaikki tutkijat eivät valitettavasti päässet paikalle.

Upea taiteilija Eva Adan, https://evaadan.com/


Neurographic breath by Eva Adan. Grafiitti, muste sekä vesivärit kylmäpuristetulla vesiväripaperilla.
Oma tauluni myytiin heti avajaisissa. Ihan uskomaton fiilis kun näet taulun viereen kiinnitettävän punaisen pallukan sen merkiksi.

Alkoholimustemaalaus ” Be bold” 60 x 160 cm


Musta / valkoinen missä on ruskeita/ keltaisia yksityiskohtia kuvaamassa soluja. Kuvaa myöskin mikroskoopin kautta nähtyä maailmaa mutta myös koko tunnelmaa koko laboratoriossa.

Tutkijat ovat  äärettömän työlleen omistautuneita ja myöskin rohkeita. Kaikki se intohimo paistoi läpi puheista ja tavasta tehdä töitä.Olen hyvin vaikuttunut ja kiitollinen heidän ahkerasta tutkimustyöstä.Akryylimaalaus ” Take a breath” 90 x 90 cm
Beigen, norsunluun valkoinen missä kulta tehosteita.
Tuon idean sain heti kun ensimmäisen kerran katsoin mikroskoopin läpi ja näin ne solut. Oli jotenkin hyvin koskettavaa ja taisin pidättää myös hengitystäni koska oli niin kaunista kaikesta raadollisuudesta huolimatta.

Tämä taulu myytiin tänään 8.4.2022. Olen niin kiitollinen tästä upeasta tilaisuudesta.
Puolet taulun myynnistä menee Helsingin Yliopistolle.

Tämä projekti joka on omalta osaltani alkanut viime kesänä tuli siis päätökseen. Olen äärettömän kiitollinen tästä huikeasta tilaisuudesta tehdä yhteistyötä Voutilainen laboratorion kanssa, tutustua Helsingin Yliopiston henkilökuntaan, johtoon ja tutkijoihin, huikean taitaviin taiteilijoihin.Kiitollinen tutkija Qasim Majidille joka löysi minut netin kautta ja pyysi mukaan projektiin.

Olen sanonut aiemmin ja sanon jälleen.Uskokaa omaan tekemiseen ja kulkekaa omia polkuja. Luottakaa omaan tyyliinne mitä se sitten onkaan. Älkää yrittäkö tehdä taidetta siltä pohjalta mitä muut odottavat tai luulette heidän haluavan. Toteuttakaa omaa näkemystänne koska se on vahvuus mikä kantaa pitkälle.

Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.