VHH Laskiaispulla

Taas on se aika vuodesta kun kaupan tiskit pursuvat toistaan herkullisimpia laskiaispullia.Ihan mun lemppareita ja nimenomaan mantelimassalla. Miten yksi asia voikin olla niin kiistanalainen. Kumpi on se oikea hillo vai mantelimassa? Ei ole väliä vaikka itse kallistun tuon mantelimassan puolelle. Söin tässä eräänä päivänä ihan tavallisen itse tehdyn laskiaispullan ja oli se taivaallisen hyvää. Mun maailma ei kaadu jos joskus mutta tosi harvoin syön jotain missä tavallisia jauhoja.En jaksa enää olla niin mustavalkoinen kuin joskus aiemmin. Harvoin enään syön mutta jos olen vierailulla jossain en jaksa nipottaa mistään millä ei oikeasti ole niin hirveästi merkitystä.Pääasia että siitä ei tule päivittäinen eikä edes viikottainen tapa.No pullista innostuneena lähdin hakemaan vhh reseptiä pullalle ja se löytyi Ketopariskunnan FB sivulta.Laitan ohjeen vielä postauksen loppuun mikäli joku ei ole Facebookissa.





KETOVAIMON PULLAT

4 kananmunaa

1/2 tl laadukasta suolaa

1 dl kuohukerma

50g  sulatettua voita

2 dl Pofiber eli perunakuitua

2 rkl Psyllium

1 tl Ksantaani

1,5 rkl leivinjauhetta

1,5 tl kardemumma 

5 rkl erytritolia eli karppisokeria tai muuta makeutusta 

Pinnalle:

1 kananmunan keltainen

3 rkl mantelilastuja 

Sekoita kulhossa kananmunat ja suola käsivispilällä, mutta ei tarvitse vatkata. Lisää kuohukerma ja sekoita. Sulata voi ja anna sen hetki jäähtyä. Sekoita kananmunaseokseen voi ja sekoita käsivispilällä hyvin sekaisin. Mittaa kuiva-aineet toiseen kulhoon. Yhdistä kuiva-aineet kananmunaseoksen joukkoon samalla nopeasti käsivispilällä sekoittaen. Sekoita vauhdikkaasti sen verran, että kaikki menee sekaisin, älä enempää. Ole nopea. Taikina rupeaa heti turpoamaan ja nousemaan. Anna taikinan seistä muutama minuutti kulhossa. 

Tee kostutetuin käsin pyöreitä pullia leivinpaperille ennen uuniin laittoa. Voitele pullat halutessasi kananmunan keltuaisella (ei pakollinen). Ripottele pullien pinnalle esimerkiksi mantelilastuja, mantelirouhetta tai kookoshiutaleita. 

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-20 minuuttia. Meillä taikinasta tuli 9 pullaa. Halkaise pullat, jos teet laskiaispullia. 

Miltäkö sitten maistui? Nämä ovat aika tiiviitä koostumukseltaan mutta ihan varteenotettava vaihtoehto korvaamaan tavallisen vehnäpullan. Ilman täytteitä nämä olisivat kyllä aika mauttomia.

Hillon tein itse mansikoista. Sulatin mansikat, soseutin ja laitoin hieman psylliumia. Kermavaahdon pursotin väliin. Toimii.


//Lena



Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.