VHH sämpylät

Löysin netistä mielenkiintoisen sämpyläreseptin ja pakkohan sitä oli kokeilla. Ja onneksi kokeilin.

Pyrin välttämään valkoisia jauhoja sekä sokeria. On oman hyvinvoinnin kannalta parempi vaihtoehto. Toki en ole niin hirmu mustavalkoinen tämän suhteen.Jos olen ravintolassa tai juhlissa ei maailmani kaadu jos jossain on jauhoja tai sokeria. Mutta normaalioloissa pyrin välttämään niitä.

Reseptin löysin Kutsu Vapauteen blogista. Hirmu helppo tehdä mutta näitä tarvikkeita ei välttämättä normisti löydy kotonta. Kuitenkin niitä löytyy tavarataloista ja myös pienemmistä marketeista.Ei tarvitse netistä tilata.Olen aiemminkin kokeillut VHH sämpylöitä mutta niihin on tullut joko manteli tai kookosjauhoja. Ja ne ei vaan olen mun makuuni.Mutta näistä pidän. Tuo lupiinijauho tuo tähän aika erikoisen maun.Lupiinijauho on tuote millä voi korvata kananmunan.

Annoksesta tulee 4 sämpylää. Yhdessä  sämpylässä 4 g hiilareita ja kaloreita 211.

Sekoita hyvin

200.gr rahkaa

0.25 dl oliiviöljyä

1 dl kuohukermaa

Sekoita kuivat aineet ensin keskenään

1 dl lupiinijauhoja

1 dl profiberiä

1.5 rkl psylliymkuitua

2 tl leivinjauhetta

0.5 tl suolaa

Lopuksi sekoita kuivat aineet erittäin hyvin rahkaseoksen joukkoon.

Kastele kädet ja pyöritä neljä korkeaa sämpylää.


Paistolämpötila  200 astetta ja noin 20 min.

Psylliumkuitu on ratamokasvista valmistettua, helposti käytettävää jauhetta, joka sisältää runsaasti suolistolle suotuisaa kuitua. Se sopiikin täydentämään kuidun saantia esimerkiksi vähähiilihydraattista tai gluteenitonta ruokavaliota noudatettaessa. Psyllium sitoo nestettä itseensä, joten liotettu psyllium turpoaa ja lisää suolen sisällö määrää, voiden täten auttaen mm. ummetukseen.
Voit sekoittaa psylliumjauhetta esimerkiksi smoothien joukkoon tuomaan lisärakennetta. Psyllium sopii myös gluteenittomaan leivontaan tuomaan sitkoa ja parantamaan leipomisominaisuuksia

Foodin Luomu Lupiinijauho on gluteeniton leivontajauho, joka on jauhettu makealupiinista.Lupiinijauho sisältää runsaasti proteiinia proteiinipitoisuuden noustessa 43 %. Proteiinin lisäksi siinä on runsaasti kuitua, 28%.Lupiinijauho on miedohkon makuinen. Sitä voi käyttää sekä suolaiseen että makeaan leivontaan, kuin myös esimerkiksi suurustamiseen tai kananmunankorvikkeena. Kananmunankorvikkeena käyttäessä jauhon määrä on 1 osa viiteen osaan vettä, esim. 1 rkl lupiinijauhoa, 5 rkl vettä.Semper Pofiber on gluteenitonta hienojakoista perunakuitua, jolla on erinomainen kyky sitoa nestettä. Se antaa leivonnaisille mehevyyttä ja parantaa niiden säilyvyyttä. Perunakuitua voi käyttää monipuolisesti ruoanvalmistuksessa esim. lihan ja kalan panerointiin, kakkuvuoassa korppujauhon asemesta, mureketaikinoissa sitomaan kosteutta kananmunan sijaan sekä kuitulisänä makeassa ja suolaisessa leivonnassa.
Sinulle joka olet tottunut syömään normaali leipää niin nämä varmasti maistuvat oudolta.Myöskin koostumus on erilainen kuin tavallisissa sämpylöissä.Mutta teille jotka välttelette hiilareita ja olette tottuneet tämän tyyppisiin tuotteisiin on tämä resepti kokeilemisen arvoinen.

Mikäli sinulla on joku todella hyvä VHH resepti niin vinkkaa siitä.

Leipomisen iloa

//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.