VHH sämpylät

Löysin netistä mielenkiintoisen sämpyläreseptin ja pakkohan sitä oli kokeilla. Ja onneksi kokeilin.

Pyrin välttämään valkoisia jauhoja sekä sokeria. On oman hyvinvoinnin kannalta parempi vaihtoehto. Toki en ole niin hirmu mustavalkoinen tämän suhteen.Jos olen ravintolassa tai juhlissa ei maailmani kaadu jos jossain on jauhoja tai sokeria. Mutta normaalioloissa pyrin välttämään niitä.

Reseptin löysin Kutsu Vapauteen blogista. Hirmu helppo tehdä mutta näitä tarvikkeita ei välttämättä normisti löydy kotonta. Kuitenkin niitä löytyy tavarataloista ja myös pienemmistä marketeista.Ei tarvitse netistä tilata.Olen aiemminkin kokeillut VHH sämpylöitä mutta niihin on tullut joko manteli tai kookosjauhoja. Ja ne ei vaan olen mun makuuni.Mutta näistä pidän. Tuo lupiinijauho tuo tähän aika erikoisen maun.Lupiinijauho on tuote millä voi korvata kananmunan.

Annoksesta tulee 4 sämpylää. Yhdessä  sämpylässä 4 g hiilareita ja kaloreita 211.

Sekoita hyvin

200.gr rahkaa

0.25 dl oliiviöljyä

1 dl kuohukermaa

Sekoita kuivat aineet ensin keskenään

1 dl lupiinijauhoja

1 dl profiberiä

1.5 rkl psylliymkuitua

2 tl leivinjauhetta

0.5 tl suolaa

Lopuksi sekoita kuivat aineet erittäin hyvin rahkaseoksen joukkoon.

Kastele kädet ja pyöritä neljä korkeaa sämpylää.


Paistolämpötila  200 astetta ja noin 20 min.

Psylliumkuitu on ratamokasvista valmistettua, helposti käytettävää jauhetta, joka sisältää runsaasti suolistolle suotuisaa kuitua. Se sopiikin täydentämään kuidun saantia esimerkiksi vähähiilihydraattista tai gluteenitonta ruokavaliota noudatettaessa. Psyllium sitoo nestettä itseensä, joten liotettu psyllium turpoaa ja lisää suolen sisällö määrää, voiden täten auttaen mm. ummetukseen.
Voit sekoittaa psylliumjauhetta esimerkiksi smoothien joukkoon tuomaan lisärakennetta. Psyllium sopii myös gluteenittomaan leivontaan tuomaan sitkoa ja parantamaan leipomisominaisuuksia

Foodin Luomu Lupiinijauho on gluteeniton leivontajauho, joka on jauhettu makealupiinista.Lupiinijauho sisältää runsaasti proteiinia proteiinipitoisuuden noustessa 43 %. Proteiinin lisäksi siinä on runsaasti kuitua, 28%.Lupiinijauho on miedohkon makuinen. Sitä voi käyttää sekä suolaiseen että makeaan leivontaan, kuin myös esimerkiksi suurustamiseen tai kananmunankorvikkeena. Kananmunankorvikkeena käyttäessä jauhon määrä on 1 osa viiteen osaan vettä, esim. 1 rkl lupiinijauhoa, 5 rkl vettä.Semper Pofiber on gluteenitonta hienojakoista perunakuitua, jolla on erinomainen kyky sitoa nestettä. Se antaa leivonnaisille mehevyyttä ja parantaa niiden säilyvyyttä. Perunakuitua voi käyttää monipuolisesti ruoanvalmistuksessa esim. lihan ja kalan panerointiin, kakkuvuoassa korppujauhon asemesta, mureketaikinoissa sitomaan kosteutta kananmunan sijaan sekä kuitulisänä makeassa ja suolaisessa leivonnassa.
Sinulle joka olet tottunut syömään normaali leipää niin nämä varmasti maistuvat oudolta.Myöskin koostumus on erilainen kuin tavallisissa sämpylöissä.Mutta teille jotka välttelette hiilareita ja olette tottuneet tämän tyyppisiin tuotteisiin on tämä resepti kokeilemisen arvoinen.

Mikäli sinulla on joku todella hyvä VHH resepti niin vinkkaa siitä.

Leipomisen iloa

//Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio 7gArchitextures 7Gypsies AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Art Daily Cafe Art Journal ArtStacks Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Buckingham Palace Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Daily Notebook Dalsbruk December Daily Notebook DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Drawing Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Home decor Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätys Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Low Carb Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media Mixed Media World More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åblogit Åbo
Lena Blankenstein-Holmström