VHH Kasviskääryleet

Kävin tänään veljeni vaimon luona onnittelemassa synttäreiden johdosta. Ei hassumpi reissu koska sain kotiinviemisenä ison pussin keltavahveroita. Itse olen todella huono sienestäjä. Lapsena kävin isäni kanssa sienessä.Minä kävelin edellä ja  isä perässä joka poimi ne sienet.


Päätin kokeilla kaalikääryleitä sienistä.Freesasin kaksi pieneksi pilkottua sipulia pannulla ja lisäsin sienet.Annoin paistua hiljalleen noin 10 min. Lisäsin tilkan vettä ja annoin hautua kannen alla noin 30 min. Lisäsin noin 1.5dl kermaa ja jätin sen hiljalleen kiehumaan kasaan.Mausteeksi pelkkä suola. Annoin sienien jäähtyä hetken ja lisäsin lopuksi joukkoon pieneksi pilkottua raakaa kukkakaalia.


Kaalina käytin savoijinkaalia sen helppouden takia.Kaiversin kovan kannan pois ja irroitin varovasti kaikki lehdet. Keitin vettä ja annoin kaalinlehtien olla kuumassa vedessä 2-3 min. Nostin lehdet varovasti pyyheliinan päälle jäähtymään. Sen kovan keskiruodin saa pehmeäksi kaulimalla kevyesti.Näin sitä ei tarvitse leikata pois. Pari lusikallista täytettä joka lehdelle ja taitetaan kääryleeksi.
Uunivuoan pohjalle tilkka vettä ja kääryleiden pinnalle muutama ohut siivu voita. Uuni 225 astetta ja noin 30 min. Sivelin välillä kääryleiden pintaa vesi/voi seoksella. Laskin lämpötilaa 150 asteeseen ja annoin olla vielä noin tunnin.
Lisukkeeksi riitti itse tehdyt kurkut, minitomaatit, muutama salaatinlehti sekä rouskuva itusalaatti ( herneen, punaisen ja vihreän linssin ituja).

Sieniversio on kiva vaihtoehto lihalle. Mikäli sinulla on joku kiva kasvisresepti otan mielelläni uusia ehdotuksia. Kaikkea uutta on kiva kokeilla. Ja mielelläni otan vastaan reseptejä missä ei ole ihan hirmuisesti hiilareita. Yritän välttää valkoisia jauhoja sekä sokeria. Vatsa voi paljon paremmin ilman niitä.

Ihanaa loppukesän viikonloppua kaikille.

//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.