Moussekakku

Sunnuntaipäivällisen kruunaa valkosuklaa-mustaviinimarjamousse kakku. Samassa kakussa makeaa ja hieman kirpeää.


Pohjana ihan tavallinen sokerikakkutaikina.Kakku leikattu kolmeen osaan.Jokainen levy kostutettu maidolla.

Vaniljasuklaa täyte
Sulatin 200 gr valkosuklaata vesihauteessa ja valutin sen kostutetun pohjan päälle.
Vispasin 2 dl kermaa ja ½ dl tomusokeria vaahdoksi. Maustoin vaniljasokerilla.Tämän levitin valkosuklaan päälle.Päälle nostin seuraavan kakkulevyn.

Mustaviinimarjamousse
1 dl vettä kiehautetaan ja lisätään 4 dl jäisiä mustaviinimarjoja. Keitä kunnes marjat pehminneet. Paseeraa kypsät marjat siivilän läpi ( painele lusikan avulla mehu toiseen astiaan, kuoret jäävät siivilään)Kuoret voi käyttää vaikka smoothiessa.
Liota 2 liivatelehteä kylmässä vedessä. Kuumenna 3 rkl mustaviinimarja mehua ja lisää sinne liivatteet. Anna jäähtyä hetken.
Mehu minkä sait paseerattaessa, lisää siihen 100 gr vaniljatuorejuustoa ja lopuksi liivatatemehu.Vispaa 2 dl kermaa ja 1 dl tomusokeria vaahdoksi ja lisää se mehu-tuorejuustoseoksen joukkoon.Tässä sinulla on mousse mikä tulee ylimmäksi.Lisää kakun päälle varovasti kansiosa ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
Pinnalle levitin juuri ennen tarjoilua ohuelti kermavaahtoa mikä maustettu vaniljasokerilla ja lopuksi sirottelin  kaakaojauhoa. Koristeeksi ohuita suklaaneliöitä ja syreeninkukkasia.

Oli ensimmäinen mustaviinimarja kakkuni mutta ei viimeinen.Tämän kanssa ei mitään hifistelyä sai jäädä aika rouheaksi ja ei mitenkään viimeistelyn näköinen.Mutta oli maistuva.
                                                                         //Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.