Oma kotikaupunkini

Turku-Åbo

Linja auto asema
Turun linja-autoasema on Turun keskustassa VI kaupunginosassa,Aninkaistenkadun varrella sijaitseva, vuonna 1938 valmistunut linja-autoasema.Funktionalistisen asemarakennuksen on suunnitellut arkkitehti Harald Smedberg.
Linja-autoaseman vieressä on kaksi saman tyylisuunnan mukaan rakennettua entistä huoltoasemarakennusta: Aninkaistensillan päässä on entinen Essonhuoltoasema ja Puutorin suunnassa on entinen Shellin huoltoasema. Linja-autoaseman rakennus on suojeltu valtakunnallisesti merkittävänä rakennettuna kulttuuriympäristönä yhdessä sen vieressä sijaitsevan kahvilarakennuksen ja entisen Esson huoltoaseman kanssa.[1]Ruissalo
Ruissalo (ruots. Runsala) on Turun kaupunkiin kuuluva saari aivan Turun edustalla. Itä-länsi-suunnassa se on seitsemän kilometriä pitkä. Pohjois-etelä-suunnassa sen leveys vaihtelee vajaasta kilometristä kolmeen kilometriin. Pohjoisessa ja idässä vain pitkä ja kapea Pohjoissalmi erottaa sen manteresta. Sen lounaispuolella avautuu Airisto, ja kaakossa sen erottaaHirvensalon saaresta kapea Pukinsalmi, jota pitkin kulkee Turun satamastaavomerelle johtava laivaväylä.
Ruissalo on sekä luonnoltaan että kulttuurihistorialtaan arvokas ja monipuolinen alue Suomessa. Sen lehdot kuuluvat kansalliseen lehtojensuojeluohjelmaan, ja lähes koko saari liitettiin Natura 2000 -verkostoon vuonna 2000. Jo ennen Natura-verkkoon liittämistä saarelle oli perustettu Ruissalon ja Marjaniemen luonnonsuojelualueet, joiden yhteispinta-ala on noin 85 hehtaaria. Luonnonsuojelualueilla on liikkuminen polkujen ulkopuolella kielletty 15.4.–31.7. välisenä aikana.
Lehtojen ja muiden luonnonvaraisten alueiden lisäksi Ruissalossa on myös viljeltyä maata sekä Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Saaren rannoille rakennettiin 1800- ja 1900-luvun vaihteessa myös joukko edelleen asuinkäytössä olevia huviloita. Uudempia asuinrakennuksia siellä sen sijaan ei juuri ole.

Kauniita huviloita pitkin Ruissalon rantaa
Rantojen aarteita


Illan pääkuvauskohde oli oma työpaikkani


Komentosilta eli bryga.
Tämä on yksi lempparipaikoistani.
Näkymät ovat huikeat ja tuo tunne kun seisot ulkopuolella laivan ollessa 
liikenteessä.
Takana kaasutankit. Ympäristöystävällinen alus joka kulkee
maakaasulla eli LNG.llä

Siellä se jatkaa matkaa kohti Tukholmaa

Hassuja nimiä


Kauniita asioita voi löytää yllättävistä paikoista
kuten tämä maljakko Ruissalon rannan parkkialueelta.


                                                                     Aurajoki


                       Sigyn on maailman vanhin viimeinen puurakenteinen kauppalaiva joka on purjehtinut                                          valtameriliikenteessä

                                     Suomen Joutsen, Suomen laivaston entinen koululaiva

                                                              S/S Bore


                                              Näkymä Myllysillalta klo. 5.00 aamulla                                           
                                            Turku on tutustumisen arvoinen kaunis kaupunki.

                                                             Kiitos kun piipahdit sivuillani.
Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.